BIO - extra panenský olivový olej* 500ml v keramike

€16,50

BIO EXTRA PANENSKÝ OLIVOVÝ OLEJ* *produkt ekologického poľnohospodárstva

Kategória: BIO produkty

Olivový olej výberovej kategórie, získaný priamo z olív a výlučne mechanickými spôsobmi.

 

Kyslosť 0,29% Peroxidové číslo max.20 mEqO2/Kg. Obsah vosku max.150 mg/Kg. Ultrafialová absorpcia: K270 max 0,2 • K232 max 2,5 • ΔK max.0,01

 

Polyfenoly prítomné v olivovom oleji prispievajú k ochrane krvných lipidov (LDL) pred oxidačným stresom. Priaznivý účinok sa dosiahne pri dennom príjme 20g olivového oleja.

 

Denná spotreba 20 g analyzovanej vzorky olivového oleja poskytuje 28,8 mg hydroxytyrozolu, tyrozolu alebo ich derivátov (> 5 mg), a preto olej patrí do kategórie olejov, ktoré prispievajú k ochrane krvných lipidov (LDL) pred oxidačným stresom podľa Nariadenia Komisie (EÚ) č. 432/2012. Požiadavka tvrdenia je min. 5 mg hydroxytyrozolu a jeho derivátov (napr. komplex oleuropeín a tyrozol) na 20g olivového oleja. Tento olej obsahuje 5,76-násobok minimálneho požadovaného množstva.

Úrovne oleokantálu (ester tyrozolu, ktorého chemická štruktúra súvisí s oleuropeínom) a oleaceínu (známy ako tyrozol) sú vyššie ako priemerné hodnoty (135 a 105 mg / kg) vzoriek zahrnutých v medzinárodnej štúdii vykonanej na Kalifornskej univerzite v Davise: Oba majú významnú biologickú aktivitu a sú spojené s protizápalovou, antioxidačnou, kardioprotektívnou a neuroprotektívnou aktivitou. Chemická analýza sa uskutočnila podľa metódy publikovanej v J.Agric.Food Chem., 2012, 60 (47), str. 11696-11703, J. Agric. Food Chem., 2014, 62 (3), 600-607 a OLIVAE , 2015, 122, 22-33.

 

Objem 500 ml e

 

Skladujte bez prístupu tepla a svetla.

 

Minimálna trvanlivosť do: viď zadná strana obalu

 

Vyrobené v Grécku.

 

GR-BIO-01
Poľnohospodárstvo EÚ
 
Výživové údaje na 100 ml výrobku
Energia 3450 kJ / 824 kcal
Tuky
z toho:
- nasýtené mastné kyseliny
- mononenasýtené mastné kyseliny
- polynenasýtené mastné kyseliny
91,6 g

12,6 g
72,2 g
6,8 g
Sacharidy 0 g
z toho cukry 0 g
Bielkoviny 0 g